maandag 9 mei 2016

Herover de Forten... ook met kunst

Zondag gaat voor de achtste keer al de fortengordel door. Niet minder dan 22 forten rond Antwerpen nemen deel. Vanaf vandaag is op verschillende plaatsen de "Herover de Forten!"-krant beschikbaar. Mogelijk vond u hem als bijlage in uw krant.
Luk Lemmens, Eerste gedeputeerde, bevoegd voor erfgoed
Hoboken is er opnieuw bij met een goed gevuld programma, waaraan verschillende verenigingen gevestigd in het fort, deelnemen.
Even nog een overzicht:
Op de persconferentie vandaag werd ook het kunstparcours van Art Fort - Fort Art voorgesteld. Voor deze editie werd gekozen werk van één kunstenaar te tonen.
Met Everything for you, Antwerp stelt Brusselaar en internationaal gerenommeerd kunstenaar Jan De Cock op 5 plaatsen 12 monumentale werken in situ tentoon. De werken zijn uitgevoerd in beton - materiaal dat hij voor het eerst gebruikt. Elk werk vertegenwoordigt een beroemde figuur uit de Gouden Eeuw van Antwerpen. De werken vindt u in Fort 3 te Borsbeek, in het Spoorwegfortje van Duffel, in Fort 5 te Edegem, in het Fort van Lier en in het Fort van Liezele. In het binnenfort van Fort 5 exposeren studenten van de Sint-Lukas kunsthumaniora, samen met gevestigde kunstenaars, oud-studenten.
Daarnaast wordt een exclusieve kunstkrant uitgebracht waarin de architectuur en het sociale leven in en om de forten wordt vastgelegd. Dit magazine verschijnt op 10.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar in de vijf forten die deelnemen aan het kunstproject.
Kunstenaar Jan De Cock
Curator van de tentoonstelling is Marc Ruyters, hoofdredacteur van het kunstmagazine H ART. Fort Art is een initiatief van Orfeoproducties vzw.

De werken zijn te bekijken van 14 mei tot 26 juni. De tentoonstelling in het reduit van Fort 5 is te bezoeken tijdens de weekends van 14 tot 18 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten