donderdag 3 november 2016

Vrienden van Fort 8

November: de eerste tekenen dat de winter eraan komt, zijn waarneembaar. Het winteruur, de overvloedige bladval, de dalende temperatuur.... Voor de fortwachters betekent wintertijd dat het einde van het gidsenseizoen nadert. Nog twee grote activiteiten voor de boeg, en daarna trekken wij ons terug, niet om te rusten maar om allerhande klussen uit te voeren. 

Uiteraard zitten wij ook de rest van het jaar niet stil, maar in de lokalen waar publiek komt, werken we toch het liefst buiten het seizoen. In 2017 hopen wij de nieuwe reeks wandelingen te kunnen starten met de opening van een vernieuwd en uitgebreid bezoekerscentrum. Koken kost geld. Foto's moeten vochtbestendig worden afgedrukt, materiaal moet in optimale omstandigheden kunnen getoond worden en we moeten mee met de nieuwe technologie, ook in een omgeving die ruim 150 jaar oud is.
Natte gracht fort 2 (foto verz. BS)
Het district ondersteunt ons voor het bezoekerscentrum met een mooi bedrag, maar wij hopen toch ook op een beetje ondersteuning van onze vrienden. Echte vrienden steunen onvoorwaardelijk, komen regelmatig op bezoek en delen onze aankondigingen. Bevriende winkeliers sponsoren onze werking in natura - waarvoor dank. Een aantal particulieren steunt onze werking financieel. Voor 10, 20 of 30 euro worden zij voor één jaar vriend, dikke vriend of dikste vriend. Voor 50 euro per jaar zijn ze SUPERvriend, en rollen wij ahw de rode loper uit bij hun komst. Vijftig euro, het lijkt veel, maar het is niet eens genoeg om één vochtbestendige afdruk voor het bezoekerscentrum te laten maken. Maar alle beetjes helpen en samen gaan we voor meer.

Word jij onze vriend? Stuur een bericht naar fortgidsen@outlook.com voor meer informatie, of stort je steunbedrag op BE58 9796 5635 7979 van Het Genootschap. Dat is de overkoepelende vereniging van de Gidsenwerking.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten