zondag 8 januari 2017

Wij zoeken collega's

Op 12 januari gaat in het Gravenhof een vrijwilligersbeurs door, en het GenOOtschap-Hoboken Explorers is er bij met de Gidsenwerking op Fort 8. Daar hebben we ruim handen tekort.
In de eerste plaats zoeken wij vrijwilligers om het fort netjes te houden. Daarnaast hebben wij mensen nodig om ons team de versterken tijdens evenementen.

Opruimen
Maandelijks organiseren wij een actie tegen zwerfvuil en sluikstort. De bezoekers van het fort hebben niet steeds de discipline om lege drankflesjes, blikjes en bekers in de vuilbakken te gooien. Ook grotere dingen worden er gedumpt: steenpuin, grofvuil, maar ook spullen die gratis bij het containerpark kunnen aangeboden worden of zelfs gratis worden opgehaald, zoals elektrische toestellen. Onze vereniging heeft materiaal van Stadsmakers ter beschikking om tegen dit alles de strijd aan te binden.

Vanaf september begint de bladval. Het ruimen van bladeren in de droge gracht is ook een van de jaarlijks terugkerende opdrachten.

Ontvangen
Een leuk bezoek begint met een goed en vriendelijk onthaal. Wij zoeken medewerkers voor het bezoekerscentrum en de fortshop. Bij grote evenementen hebben wij bovendien toezichters nodig, zowel in het gebouw als op het terrein buiten.
In het bezoekerscentrum kunnen mensen terecht voor een beknopt overzicht van de geschiedenis van ons fort aan de hand van beeldmateriaal. Er liggen brochures en bezoekersgidsen en er is een kleine shop met boeken, postkaarten en gadgets. Voor evenementen waarbij naast een gegidste wandeling ook vrij bezoek mogelijk is, zoeken wij onthaalmedewerkers  voor de ontvangst van bezoekers aan het vertrekpunt van de wandeling. 

Suppoosten zorgen voor de goede gang van zaken in de tentoonstellingsruimte en de andere opengestelde lokalen. Zij zorgen ervoor dat ondernemende bezoekers niet gaan zwerven over de hele site en dat afgesloten gedeelten ook afgesloten blijven. 

Rondleiden
Wij zoeken ook extra gidsen. De gidsen van fort 8 vormen team met de historische gidsen van fort 7, maar soms zijn beide forten tegelijk toegankelijk - zoals met de Fortengordel - en dan kunnen wij geen beroep doen op de collega's. Behalve de maandelijkse gratis gidsbeurten zijn er ook de bezoeken op verzoek en de rondleidingen voor kinderen. Kandidaten kunnen rekenen op een degelijke opleiding alvorens ze in het veld worden gestuurd. Wij vragen in de eerste plaats interesse in historisch erfgoed en motivatie. Feitenkennis is minder belangrijk.
Op de beurs vind je een uitvoerige beschrijving van de gezochte profielen.

Interesse? De vrijwilligersbeurs gaat door van 15 tot 18 uur. Het Gravenhof vind je aan de Louisalei 7 te 2660 Hoboken. De toegang is gratis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten