dinsdag 15 mei 2018

Fortengordel 2018. Meer dan ooit op fort 8

De sporen van de inbraak zijn grotendeels gewist. De fortwachters maakten de droge gracht schoon (zonder bladblazer, want die werd gestolen) om u op 20 mei massaal te verwelkomen.
Vanaf 10 uur kunt u terecht in het bezoekerscentrum en in onze kantine. Ook de Erfgoedgilde is al vroeg van de partij. Vroege bezoekers kunnen op hun eentje al de Tour de Fort volgen vanaf het witte huis aan de Schansstraat.

Om 11 uur start de eerste rondleiding. Dat is al meteen een "specialleke". De vierkoppige a capella groep Les Voix Perdues begeleidt de tocht muzikaal. Zij zingen liederen uit en over de Groot Oorlog. Wie alles te weten wil komen over het monument, moet naar de gidsbeurten van 12, 13, 14 of 15 uur komen. Breng gerust de kinderen mee, want onze gidsen besteden extra aandacht aan uw kroost met spelletjes en opdrachten. Kinderen  kunnen dus mee op tocht of zij kunnen soldaatjes knutselen, vredesbloemen maken of kleuren in ons atelier. Of ze kunnen leren schermen met Touché! Om 16 uur, tijdens de laatste rondleiding, gaat de a capella groep opnieuw mee.
Les Voix Perdues op Tyne Cot
Wie wat moeilijker te been is, hoeft het gezang van de vier mannen niet te missen, want om 14.30 uur treden zij op in het binnenfort. Daar kun je tevens kennismaken met nieuwe gezelschapsspelen. 

Uiteraard is er ook onze pop-up snackbar met hotdogs, broodjes en pastasla. Tegen 20 mei wordt onze drankvoorraad aangevuld en als u allemaal een extra drankje bestelt, hebben wij geen stock meer die kan geplunderd worden. 

In ons gelegenheidsmuseum en expo in progress kan je je geest verzadigen. Ook daar staat een gids klaar om uitleg te geven.

Voor onze (super)vrienden rollen wij de rode loper uit.
De rondleidingen, atelier, tentoonstellingen en optredens zijn GRATIS, maar vergeet de gids en het fort niet. Op verschillende plaatsen zal je een collectebus vinden voor een vrije bijdrage. 

De zon in gratis, onze vriendschap NIET 😉. Wie vriend, dikke vriend, dikste of supervriend wil worden, kan voor aanmelding terecht bij de vriendelijke dame aan de kassa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten