woensdag 30 maart 2016

Herover fort 8 tijdens de fortengordel op 15 mei ... en steun Kom op tegen kanker!

Fort(w)achters
De fortwachters tekenen opnieuw present op het fietsfeest van de Provincie Antwerpen dat dit jaar plaatsvindt op 15 mei: de FORTENGORDEL. Die dag plannen wij 2 begeleide fietstochten, één om 10 uur en één om 13.30 uur. Die zijn gratis, maar... Aan het vertrekpunt van de fietstocht aan de Hoofdfrontweg hebben de gidsen een verkoopstandje met gezonde snacks, bananen, appelen en water. De opbrengst daarvan is NIET voor de Gidsenwerking op het fort maar gaat naar de actie LOOP NAAR DE MAAN van Kom op tegen Kanker. 


In het binnenfort in de kantine van de gidsen kan u terecht voor de "gamellenbouffe" met heerlijke gezonde potagie à 6 euro per portie. Tevens vindt u er de gezonde snacks van onze Kom op tegen Kanker-actie.
Uiteraard kan u er ook uw dorst lessen.

Om 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur zijn er historische rondleidingen. Die vertrekken aan het kinderdagverblijf Boeliboe aan de Schansstraat 7. Dat is het witte houten huis.

Wie het fort liever op eigen kracht bezoekt kan via een bewegwijzerd parcours op stap. Plakkaten geven dan de nodige informatie.

In het binnenfort kan u om 11, 13 en 14.30 uur genieten van het straattheater Kick & Rush. Zij brengen hun versie van het Kerstbestand van 1914.

De fortgidsen vindt u  op 0495 27 05 19 of  via fortgidsen@outlook.com

Samen
De collega's van de andere verenigingen laten zich niet onbetuigd. Bij de Sportvissers kan je je eigen forel vissen voor een smakelijke lunch (8 euro).

De Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België tonen hun goocheltrucs en toveren de lekkerste 'magische' pannenkoeken  tevoorschijn.

Outfort jaagt je de touwen in. Tussen 11.30 en 16.30 uur heb je vrije toegang tot het touwenparcours onder begeleiding van gebrevetteerde trainers. Je moet wel ten minste 8 jaar zijn.

Tussen 11 en 15 uur is de kans reëel dat je ergens ten velde de  LJM-band tegenkomt.

Buren
Alles goed bekeken en goed gegeten? Ga eens gluren bij de buren. Nauwelijks 2 km verwijderd van fort 8 ligt fort 7, naast het Schoonselhof. Daar zorgen enkele collega's voor historische rondleidingen tussen 10.30 en 16.30 uur. Vertrekpunt: Legerstraat 40 te 2610 Wilrijk.
De fortengordel is een organisatie van de provincie Antwerpen in samenwerking met district Hoboken, De Hobokense Sportvisser vzw, Outfort CVBA, Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België vzw, Het GenOOtschap-Hoboken Explorers/Gidsenwerking Fort 8 Hoboken (Gé-èF 8) en de Historische Gidsen Fort 7 .

Samen zetten we fort 8 op de kaart !

Bekijk hier de editie van 2015 opnieuw:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten