donderdag 7 juli 2016

Onroerenderfgoedprijs 2016: stem Spoorwegfort Duffel naar de publieksprijs!

De drie laureaten van de eerste editie van de Onroerenderfgoedprijs zijn bekend. De genomineerden zijn De Roma in Antwerpen, het spoorwegfort in Duffel en de neanderthalersite Hezerwater in Veldwezelt. Op 7 oktober 2016 zal Geert Bourgeois tijdens een plechtigheid in de Gentse Sint-Pietersabdij de uiteindelijke winnaars van de Onroerenderfgoedprijs en de publieksprijs onthullen. 

Naast de Onroerenderfgoedprijs is er dus ook een publieksprijs te winnen. Vanaf nu tot en met 11 september 2016, de dag van de jaarlijkse Open Monumentendag (OMD), kan het publiek stemmen voor die aparte publieksprijs op www.onroerenderfgoedprijs.be.

Gidsenwerking Fort 8 steunt  het spoorwegfort van Duffel.
Het spoorwegfort in Duffel is een herbestemmingsproject van de vzw Kempens Landschap. Na vele jaren van leegstand en verval, werd het gebouw op vijf jaar tijd beschermd als monument, gerestaureerd en omgebouwd tot een spannend belevingscentrum voor jong en oud. 

Een belevingstentoonstelling toont de geschiedenis van het fort; je maakt er ook kennis met de vleermuizen die er nog steeds in huizen.  Een vrijwillige gidsenwerking verzorgt rondleidingen en er zijn natuurwandelingen rond het domein.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten