maandag 4 juli 2016

Open Monumentendag op Fort 8

Op 11 september is het Open Monumentendag in Vlaanderen. Ook dit jaar stellen de gidsen tussen 10.00 en 18.00 uur fort 8 open voor het publiek. U kunt de gegidste rondleidingen volgen op het uur vanaf 10 tot 16 uur of het fort op eigen houtje verkennen. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale rondleiding.
Bezoek en rondleidingen zijn gratis. Reserveren is niet nodig.

Programma

RONDLEIDINGEN
Er zijn rondleidingen met een gids op het uur van 10 tot 16 uur.
We voorzien ook een speciale rondleiding voor gezinnen met kinderen om 13.30 u

De rondleidingen vertrekken aan het witte huis Schansstraat 7

INDIVIDUEEL BEZOEK
Liever alleen op stap? Geen probleem! Via het bewegwijzerd parcours 'TOUR DE FORT' vind je de weg door de kamers en de gangen van het fort tussen 10 en 17 uur

Vertrekpunt Schansstraat 7

ACTIVITEITEN

* Met steun van het district bouwen wij aan een nieuwe bezoekersruimte op het gelijkvloers van het fort. Je vindt er een overzicht van de oudste Brialmontforten en van de Grote Omwalling.

* In het museum op de eerste verdieping kan u een kleine expo over de Groote Oorlog bekijken. Wie geen trappen kan klimmen, kan een fotoreeks op scherm bekijken in het bezoekerscentrum.

* Het pop up Café L'Armée Belge serveert hapjes en dranken in fortsfeer. Geniet van en stevige kop potagie, of eet een Dachshund in een broodje. 
* In de droge gracht kunnen kinderen zich uitleven op een hindernissenparcours.

Open Monumentendag is een organisatie van Het GenOOtschap-Hoboken Explorers/Gidsenwerking Fort 8 i.s.m. District Hoboken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten