donderdag 30 maart 2017

Een nieuw geluid...

De gidsen kunnen niet langer zwijgen: op 9 april begint het nieuwe gidsseizoen op fort 8. 
Marcel bijt de spits af. Als er veel gegadigden zijn, houden wij Frank achter de hand.
De rondleiding start om 14 uur even buiten het fort aan de houten woning van de adjudant aan de Schansstraat 7. In dat pand is nu kinderopvang Boelieboe gevestigd.
Met straffe historische verhalen en plezante lokale anekdotes leidt de gids u naar het binnenfort waar het zenuwcentrum van onze werking zit.

Onze maandelijkse rondleidingen duren ruim twee uur en zijn gratis. Na de wandeling kan u in onze kantine iets drinken. De koffie is kamfervrij en de pinten staan fris.

Voor wie liever met een groep eigen volk op bezoek komt, organiseren wij bezoeken op verzoek. Je maakt via mail of telefoon een afspraak... en klaar. Hiervoor vragen wij een vergoeding.

Voor kinderen hebben wij een speciale formule. Jarigen kunnen met hun vriendjes bij ons een feestje bouwen nadat zij op zoek zijn gegaan naar een verloren soldijkist. Pannekoeken, wafels of ijsjes zijn de beloning voor een geslaagde missie.

Bedrijven die hun personeel of zakenpartners willen verwennen, kunnen bij ons terecht voor een nocturne: een avondlijk bezoek met receptie naderhand.
Wie liever op eigen houtje door de gangen dwaalt, komt best naar één van de open-deur evenementen als de fortengordel (21 mei), open monumentendag (10 september) of onze eigen fortendag (12 november). Op deze "hoogdagen" is ook het bezoekerscentrum met onze pop-up fortshop geopend.

De inrichting van het nieuwe bezoekerscentrum en museum liep een beetje vertraging op. De officiële opening werd een maand uitgesteld en is nu gepland op 21 mei e.k. met de fortengordel. Die gaat dit jaar officieel van start bij ons. Meer bijzonderheden over het programma van dit fortenfeest leest u in een volgend artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten