dinsdag 24 april 2018

Bloemen voor vrede

Op 11 november 2018 herdenken we dat 100 jaar geleden de wapens in de Groote Oorlog zwegen. Daarom houden we op 10 november een vredeswake op het fort van Hoboken en brengen we een bloemenhulde op 11 november aan de monumenten van de gesneuvelden op de begraafplaats van Hoboken en in het park Broydenborg. 


De Groote Oorlog van 1914-1918 zou een einde maken aan alle oorlogen. Dat gebeurde niet. Bij ons is er geen gewapend conflict meer geweest sedert 1945, maar op andere plaatsen in de wereld werd het vuur van strijd telkens opnieuw aangewakkerd.

Wij willen de roep om vrede luider laten weerklinken dan ooit . 

Allereerst vragen wij u om aan beide herdenkingsplechtigheden deel te nemen. Het volledige programma ligt nog niet vast, maar zeker is dat er bloemen nodig zijn voor zowel de wake als voor de herdenking bij de monumenten. Zeker is ook dat we die bloemen zelf maken van papier.

Welke bloemen? De vier herdenkingsbloemen van de Groote Oorlog zijn: de klaproos, de margriet, de korenbloem en het vergeet-mij-nietje. Een paar jaar geleden publiceerden wij er dit artikel over.

Uiteraard mogen andere bloemen ook. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Geen nood. Op verschillende tijdstippen in de maanden juli en augustus organiseren we workshops en knutselateliers op het fort, voor klein en groot. Volg ons op facebook voor data en details.

Wie niet zolang kan/wil wachten, nodigen we uit voor onze workshop op 20 mei e.k. tijdens de fortengordel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten