zondag 1 april 2018

Een nieuw begin

Op zondag 8 april staat een gids van fort 8 paraat om u voor de eerste keer dit jaar rond te leiden. Tijdens dit speciale jaar waarin de honderdste verjaardag van de Wapenstilstand wordt herdacht, geven wij extra aandacht aan het laatste oorlogsjaar. En elke wandeling eindigt met een vredesboodschap.
De wandeling start om 14 uur aan de woning van de adjudant aan de Schansstraat 7.

Na deze eerste fortwandeling stellen de gidsen hun erfgoedkoffer over de Groote Oorlog voor. Deze is bedoeld voor scholen. De bijeengebrachte voorwerpen en foto's illustreren thema's die in de lessen aan bod kunnen komen: uniform, loopgraven, nieuwe wapens en technologie, ziekte en gezondheid enz. Voor de erfgoedkoffer ontwikkelden wij een groot ganzenbord over de gebeurtenissen in Hoboken en de dramatische lotgevallen van enkele Hobokenaren in de Eerste Wereldoorlog.


Vanaf 8 april kunnen boekenjagers opnieuw onze geef/ruilkast komen bezoeken op dagen dat er rondleiding is, tussen 13 en 17 uur. De rondleidingen worden steeds aangekondigd op onze facebook pagina.

Goed nieuws is ook dat vanaf 20 mei ons bezoekerscentrum weer wat groter zal zijn. Een lokaal dat als berging werd gebruikt, wordt opengesteld met een polyvalente functie. Enerzijds wordt het tentoonstellingsruimte, maar er kunnen ook workshops doorgaan. Zo gaan we tijdens de fortengordel soldaatjes knutselen uit houten wasknijpers en bloemen maken voor de herdenking van de Wapenstilstand.


Aan de reduit ingang worden twee stroken met echte herdenkingsbloemen voorzien: klaprozen, margrietjes, korenbloemen en vergeet-mij-nietjes. Wij hopen dat ook de bijen dit zullen waarderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten