woensdag 28 maart 2018

Plaatsing van amfibieëntunnels in de Schansstraat aan Fort 8

Vanaf vandaag 28 maart legt een aannemer twee amfibieëntunnels aan in de Schansstraat. De hinder voor de omwonenden zal minimaal zijn. Wat is een amfibieëntunnel? Elk jaar is er een grote trek van padden, kikkers, salamanders en andere amfibieën naar de vijver. Vele diertjes bekopen de tocht met hun leven. Door deze tunnels hoeven ze voor hun jaarlijkse trek de weg niet meer over te steken. Er is dus geen risico meer dat ze worden doodgereden. Via de amfibieëntunnels kunnen ze veilig migreren naar de vijvers en terug.

Hoe gebeuren de werken?
Voorbeeld van een amfibietunnel
Vanaf 28 maart maakt de aannemer een sleuf in de rijweg en plaatst hij de tunnel. Dit zal telkens aan een kant van de weg gebeuren zodat de hinder voor de bewoners en de gebruikers van Fort 8 minimaal zal zijn. In april worden de toeleidingsplaten naar de tunnel gestoken, maar dit zal helemaal geen hinder opleveren. De twee amfibieëntunnels worden in de Schansstraat aangelegd ter hoogte van de hondenschool en net voorbij de huizen. 
Meer info Voor meer informatie kan u terecht bij wijkoverleg Hoboken op het nummer 03 338 30 16 of via mail wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten