maandag 8 april 2019

Openingsweekend wandelseizoen 13 - 14 april 2019

Wie denkt dat er in de voortuin van Antwerpen niets te beleven valt, kent de gidsen van Het GenOOtschap/Gidsenwerking Fort 8 niet.

HOP HOP PAARDJE IN GALOP op 13 -14 april 2019
Voor de thuisblijvers tijdens de vakantie organiseren wij op de zaterdag van het tweede weekend van de vakantie een workshop sok- en stokpaardjes maken:
Voor de kleinsten maken we die uit zeer licht en zacht materiaal zodat ze zich er geen pijn aan kunnen doen. De grotere kinderen kunnen ook  "sok"paardjes maken. Dat is al wat moeilijker, maar uiteraard mogen mama en papa helpen.
Alle kleine deelnemertjes aan de workshop krijgen een pannenkoek.
Paardjes moeten lopen en springen. Op zondag kunnen de paardjes getest worden op een heus springparcours en op een racebaan.  Voor de deelnemers en de winnaars van de race en de jumping zijn leuke prijzen voorzien.

Praktisch:
Adres: Binnenfort. Volg de pijlen.
Knutselen op zaterdag 13 april: 14 - 17 uur
Prijs:  € 3,00. Wie zelf een SCHONE (oude) sok en een stok meebrengt, betaalt € 2,00.

Inschrijven aangewezen via: fortgidsen@outlook.com
of telefonisch op het nummer  0495 27 05 19.

Jumping en race op 14 april: deelnemen is gratis. Inschrijven tijdens de workshop.

FORT IN DE KIJKER: 14 april 2019
De tweede zondag van april is ook het startmoment van het nieuwe gidsseizoen. Tijd dus voor een BEGELEID BEZOEK aan het fort.
Een ervaren gids loodst je door onze geschiedenis vanaf de Franse periode tot het begin van de 20ste eeuw en misschien nog wat verder. Waarom werden de forten gebouwd? Wat is een Reduit, wat zijn Krijgsdiensbaarheden? Waarom staat hier een houten huis? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur een antwoord.
Praktisch:
De begeleide wandeling vertrekt om 14 uur aan het houten huis, Schansstraat 7.
Gratis

Omdat het de eerste wandeling van het seizoen is, zetten de gidsen uitzonderlijk de poort van het fort al vanaf 10 uur 's morgens open. Je kunt wandelen in de droge gracht, langs de contrescarp. Je bent ook welkom in het bezoekers-centrum waar je een overzicht krijgt van de 8 forten van Brialmont en van de poorten van de Grote Omwalling.

In de kantine kan je de tentoonstelling over de Hobokenaren in de Groote Oorlog bekijken en een drankje nuttigen. Zo steun je onze werking. Je bereikt het binnenfort via de Hoofdfrontweg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten