vrijdag 17 mei 2019

Ontdek en beleef Fort 8 op 19 mei met de fortengordel

Op 19 mei is het Fortengordel in het fort van Hoboken. Breng je hele familie maar mee, want er valt heel wat te beleven. Verschillende fortverenigingen zetten immers hun deuren open.

U wordt in stijl onthaald op ‘De Bank’.  Bij de Hobokense Sportvissers kan je een forel vissen voor op de barbecue en de leden van de Koninklijke Goochelaars Vereniging demonstreren close-up en tafelgoocheltrucs. 

Je kan op eigen tempo op verkenning door het fort via het uitgestippeld parcours: “Tour de fort”. Maar met een gids zie je meer.
Vier gidsen van Het GenOOtschap/Gidsenwerking Fort 8 zetten hun beste beentje voor om je hele familie te laten kennismaken met het fort. Op het uur vanaf 10 uur vertrekt een wandeling aan de onthaaltent van het district.  De wandelingen van 11 u en van 16 u worden muzikaal ondersteund door de a capella groep Les Voix Perdues.  


Bij de fortgidsen in het binnenfort kan u tevens de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het fort en ‘Hobokenaren in de Groote Oorlog’ bezoeken. De Pop & Jazz ensembles van de Academie Hoboken Muziek-Woord-Dans zorgen voor livemuziek op het binnenplein van het reduit. 
Tussen de twee muzikale wandelingen in, lossen de jongens van Les Voix Perdues hen even af.
In de kantine van de gidsen staat het bier koud en is de koffie heet. Bovendien  kan u er terecht voor hotdogs, soep en andere stevige kost.

Alles bekeken in het fort? Dan kan je op weg: met de fiets of te voet. In het boekje "Verover de forten" vind je 6 fietsroutes langs de verschillende forten en versterkingen. Wij voegen er onze route "Fietsen langs de Groote oorlog '14-'18" aan toe. Voor de wandelaars is er "De Groote Wandeling". Ook een bezoek aan de oorlogsgraven op de begraafplaats van Hoboken is mogelijk met de brochure "Vergeten Helden".

De Fortengordel 2019 wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van dit jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten