donderdag 4 december 2014

UITNODIGING

Geachte fortbezitter, - gebruiker, - fanaat,

Toen het Nationaal Reduit Antwerpen werd geconstrueerd, verbond men de eerste Brialmontforten met de Krijgsbaan, de Route Militaire. Die verbinding is er nog steeds.
Ook de forten van buitengordel vormden later één kringvesting. Samen moesten ze stad en land verdedigen tegen een mogelijke vreemde agressor.

De Gidsenwerking Fort 8 kreeg het voorbije jaar een paar flinke problemen te verwerken waardoor haar voortbestaan werd bedreigd. Geen vreemde agressor echter, het gevaar kwam van binnenuit.

De gidsen gaven niet op en samen met het district Hoboken eisten zij inspraak bij de herbestemming van hun fort. Zij ruimden de rommel van voorgangers op, voerden kleine herstellingen uit en zetten een hele resem activiteiten op. Bij elk evenement waren zij present: erfgoeddag, fortengordel, Open Monumentendag... Een goede 1500 bezoekers werden dit jaar al rondgeleid.

Het is vanuit die samenhorigheid dat de gidsenwerking van Fort 8 de bezitters, gidsen, gebruikers, enz. van de andere forten uitnodigt op hun bescheiden 'fortendag' op 14 december. Want samen zijn we sterker.

Stel de werking van uw vereniging of de invulling van uw fort voor aan het publiek, en kom meteen onze vijfde verjaardag meevieren.

 


Deelnemen met een infostand is gratis, de bezoekers betalen geen toegang. De prijs van eten en drinken wordt zo laag mogelijk gehouden.

Wij hopen jullie te kunnen begroeten op 14 december. De beurs gaat door van 10 tot 16 uur. Opstellen kan vanaf 8 uur.

Voor de Gidsenwerking Fort 8,

Vera Caremans, fort(w)achterSamen zetten we fort 8 op de kaart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten