dinsdag 28 juli 2015

Bezoek fort 8 op 9 augustus.

Even ten zuiden van het Zuid van Antwerpen ligt het groene fort 8. Ooit diende het als afschrikking voor vreemde mogendheden. Nu ademt alles er rust.

De gidsen nemen je mee door het fort en dompelen je onder in 200 jaar geschiedenis. Waarom werden er forten rond Antwerpen gebouwd?

FAQ: Wat heeft Napoleon Bonaparte met het fort van Hoboken te maken? Werd er in 1865 nog geschoten met pijl en boog? Waarom zijn de muren zo dik? Wat aten de soldaten?
Wat is de olifant van Hoboken?
In het binnenfort werken de fortgidsen aan hun project. Met beperkte middelen bouwen zij er een bezoekerscentrum uit, waarbij aan jong en oud wordt gedacht.
Terwijl ouders de gids volgen, kunnen kinderen hun eigen fort bouwen, kleuren of een spelletje spelen. Wie moeilijker te been is en liever past voor al de trappen, kan foto's van het fort bekijken.


Voor de fortfanaten is er een mooi aanbod van boeken en gadgets in de pop-up fortshop. Even pop-up is het Café L'Armée Belge, met frisse pintjes en kamfervrije hete koffie.


Op zondag 9 augustus kan je fort 8 gratis bezoeken. De gids wacht je op aan het witte houten huis gelegen aan de Schansstraat 7.
Voor een leuk middagje uit hoef je echt niet ver te lopen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten