zaterdag 26 september 2015

Fortendag op fort 8

Geachte fortgebruiker, -bezitter, - fanaat,In Hoboken staat een fort. Het is een van de vooruit geschoven forten van Brialmont die het Nationaal Reduit Antwerpen vanaf het midden van de 19de eeuw moesten beschermen. Sinds 2009 wordt het fort 'bezet' door de fort(w)achters. Aanvankelijk waren wij bescheiden, haast onzichtbaar aanwezig, maar na 6 jaar hebben wij eindelijk wat vastere voet aan de grond. 

Nochtans zijn niet alle problemen van de baan. Er is nog heel wat onduidelijkheid inzake het officiële beheer, bijvoorbeeld. Maar wij laten ons niet in een hoek drummen en bouwen verder aan ons project. 

Borsbeek fort 3

Alle forten zijn waardevol erfgoed en het moet de beleidsmakers duidelijk zijn dat Vesting Antwerpen in zijn geheel moet beschouwd worden. Het is vanuit die optiek dat de gidsenwerking van Fort 8 de bezitters, gidsen, gebruikers, enz. van de andere forten uitnodigt op hun bescheiden 'fortendag' op 8 november. 
Want samen zijn we sterker. 
Mortsel fort 4
Kom de werking van uw vereniging of de invulling van uw fort voorstellen aan het publiek. Ook verzamelaars van militaria zijn welkom. Deelnemen met een infostand is gratis, de bezoekers betalen geen toegang. De prijs van eten en drinken wordt zo laag mogelijk gehouden.
Zin om mee te doen? Stuur een mailtje naar fortgidsen@outlook.com met vermelding van fort en contactgegevens.
Kessel

Samen zetten wij de forten op de kaart !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten