dinsdag 6 september 2016

Open Monumentendag op Fort 8. Genieten van 10 tot 18 uur.

De Ronde van Fort 8
Stilaan nadert Open Monumentendag op Fort 8. De Fortwachters zijn er klaar voor. We gaan van start om 10 uur. 
Peter H. bijt de spits af van de rondleidingen. Hij start al om 10 uur. Wie de eerste gidsbeurt mist, kan telkens op het uur rekenen op een gids aan het houten huis van de Schansstraat 7: André, Philippe, Frank en Bart nemen u graag mee op sleeptouw.
Gaan de kinderen mee op stap? Om 13.30 u neemt Vera de gezinsvriendelijke maar zeer actieve wandeling voor haar rekening. Denk er wel aan dat je minimaal 2 uur op stap bent met een gids. Voor de gezinswandeling mag je minimaal 1,5 uur rekenen.
Liever op eigen kracht het fort rond? Volg de pijlen "TOUR DE FORT" en je ontdekt de 15 interessantste plekjes van onze erfgoedparel. 
Ook wie geen zin heeft om heel het fort af te wandelen maar er toch wat over te weten wilt komen, wordt op zijn wenken bediend. In het museum geeft Leo deskundige uitleg. 

Eten uit gamellen
Op hoogdagen zijn wij ook in de keuken actief. Josée laat de fortkeuken op volle toeren draaien om u een lekkere maaltijd aan te bieden. Voor 6 euro krijgt u een gamel met potagie en worst of een bord vegetarische curry. 
Een klein hongertje kan bestreden worden met een hotdog of een broodje met kaas of ham. 
Je kan ook nog steeds een gezonde snack voor onze actie GIDSEN TEGEN KANKER kopen.
Aan het kraampje van het Nello's Droomgenootschap maakt u kennis met enkele Hobokense specialiteiten. 

Koffie zonder kamfer of een smoothie van de sappentrapper
Achter de bar en aan de bonnen niets dan vriendelijke gezichten: Karin, Greta, Kathelijne en Harry. Maar je kan ook zelf lekkere sapjes t(r)appen. Jong fietsgeweld mag een mixer op gang trappen en zo voor een heerlijke gezonde smoothie zorgen. 

Daar zit muziek in
Op het fort is er steeds veel aandacht voor de muzikale omlijsting. Wie onze kantine bezoekt tussen 13 en 17 uur vergasten wij op livemuziek door streetband Lazy Jazzman band.

Zien en gezien worden
De man die u overal volgt met de camera is Peter dV. Bij hem hoort onze jongste fortwachter Bryan. 
Dat er licht schijnt op plaatsen waar dat niet gebruikelijk is (op het fort welteverstaan), danken we aan Simon en Jolien. O ja, het fort vinden mag geen probleem zijn. De wegwijzers van Open Monumentendag leiden je zonder omweg naar het binnenfort. Voor dag en dauw worden zij aangebracht om u op het juiste pad te brengen.

Animatie
Even de conditie testen? Dat kan op ons hindernissenparcours in de droge gracht.
Tussen 13 en 17 uur kun je daar ook onze 'Parachute' vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten